Erik Johnsen om Altamont-filmen

17 september 2012 av Petter Sydhagen

Denne uken er det Eriks part som står for tur, og vi har selvfølgelig slått av en prat med mannen, som også har redigert filmen!

   Erik slik han neppe vil bli fremstilt. Foto: Stian Evensen

 

Hei Erik. Kan du begynne med å fortelle litt om hvordan filmeprosessen har vært for deg?
Det startet i USA i januar 2011. Da Gustav, Janno og sånn filmet til Session-filmen. Jeg begynte å filme til filmen og fikk en veldig god start, fikk filmet masse. Vi har generelt ikke fått filmet så mye i Norge. Da vi var i Barcelona fikk jeg ikke filmet så mye heller, fordi jeg hadde skadet meg litt og hadde liksom en dårlig tur.

 

Hvordan har det seg at du ikke har filmet så mye i Norge?
Det har litt med at jeg har bodd i Kristiansand å gjøre. Og så har det litt å gjøre med at det ofte er skaterne som må ta initiativ til å få dratt ut for å filme da. Det er en kombinasjon av flere ting, men jeg skulle ønske jeg fikk mer tid, særlig til å filme i Norge.

 

Husker du hva det første trikset du filmet var?
Jeg tror faktisk det er switch frontside flip nosewheelien i Hamar. Den er to år gammel tror jeg. Det siste trikset jeg filmet var nollie frontside flip på Tinghuset i Hamar. Det filmet jeg to eller tre dager før premieren.

 

 Switchflip i Cali. Foto: Stian Evensen

 

Hadde du da behov for å få inn en siste banger før filmen skulle ut?
Jeg hadde veldig behov for det, men jeg fikk ikke tid til å filme så mye som jeg skulle ønske. For jeg hadde lyst til å fa filmet masse den siste uka før premieren, men siden det var så sykt mye dårlig vær fikk jeg ikke gjort det.

 

Hvorfor har du redigert filmen, da det egentlig var Erik Friesl sitt prosjekt, og han som hovedsaklig har filmet?
Det som skjedde var at mens vi var i USA i år, så mistet Friesl litt motivasjonen. Han hadde filmet skating såpass lenge og var sliten og lei. Han orket egentlig ikke noe mer, så da vi kom tilbake til Norge fortsatte (Anders) Sjøberg og Jani (Håland) å filme. Jeg kom opp med et forslag for å redde prosjektet, altså at jeg kunne klippe filmen så og si gratis. Så jeg har klippet filmen på fritiden når jeg har hatt tid. Så fikk heller Sjøberg og Jani de pengene som ble igjen for at de gadd å bruke tid på å filme. Jeg har ikke fått lage den filmen jeg skulle ønske jeg fikk laget, men det har litt med at mye jeg har hatt lyst til å vise frem ikke har blitt filmet. Sånn som lifestyle shots fra turene. Når man har vært såpass mye på tur som vi var i filmingen til denne filmen, burde man egentlig hatt mye mer footage av, ja; – teamet på tur. Men slik materiale har ikke jeg fått. Hvis jeg hadde hatt hovedansvaret fra begynnelsen hadde nok filmen sett ganske annerledes ut.

 

Hva synes du om resultatet da?
På en skala fra én til ti, vil jeg si syv-åtte. Og det har veldig mye med skatingen å gjøre, fordi det er sykt bra og rå skating, og det er en kombinasjon av så forskjellige skatere som har gjort at filmen har blitt så fet. Det eneste jeg synes er synd, er at det helhetlige ikke er der. Det henger sammen med det jeg nevnte tidligere. På den annen side synes jeg skatinga tar litt igjen for det.

 

Så vil du si at filmen har blitt helt rå gitt de forutsetningene og hindrene dere har hatt?
Ja, det vil jeg si at er helt rett å si. Og jeg vil si at de turene vi har vært på har vært helt råe turer hvor jeg har blitt kjent med nye folk og sånn. Det har vært inspirerende.

Backlip. Foto: Stian Evensen

 

Hva synes du om din egen part da?
Hvis jeg nok en gang skal bruke skalaen, vil jeg si seks-syv. Nei, seks faktisk. Det er ikke det at jeg er ustoka på triksene som er i parten, for det er mange triks jeg har jobbet hardt for, som jeg har brukt mange sessions på å få til, for eksempel sistetrikset. Men samtidig så er det så mye som mangler, som jeg vet jeg kan og som jeg har lyst til å ta. Jeg ville egentlig at parten min skulle hatt en helt annen look, og da kommer det med helheten inn igjen. Dessuten er det meste bare filmet av kamerater som ikke er filmere. Sånn som det jeg har fra USA i år er det Ballo og Jannern som har filmet. Jeg føler jeg mangler noen av de triksene og bangerne som gjør at jeg er fornøyd og stolt av parten. Tross alt det, er jeg fornøyd med parten, for det er mange triks der jeg superstoka på. Jeg tenker sånn at for hver part jeg har – skal det bli bedre og bedre. Og det synes jeg at jeg har fått til, men det er liksom ikke helt der.

 

Hva er planene dine fremover?
Drikke, pule sløss.. Neia. Jeg har kjøpt et hus med Jokern (Joachim Krogstie) som vi skal bli ferdig med å pusse opp før vi begynner å leie det ut. Og så skal jeg prøve å bli bra i beinet, jeg har skadet ankelen. Så jeg må trene opp igjen beinet. Ellers vil jeg bare fortsette å skate.

 

Skal du filme til noen nye videoparts nå?
Jeg har jævli lyst til det! Jeg har motivasjon til det, for jeg får jævli mye motivasjon av ikke å bli helt fornøyd med den forrige. Men jeg har ikke noe å filme til akkurat nå. Kanskje brugglefilmen til Nicho (Haha-nsen). Satser på den!

 

Gled dere til Eriks veldig Hammerbaserte part i morgen!

Sist oppdatert av den .

Tagger: , ,


4 Responses to Erik Johnsen om Altamont-filmen

  1. Pingback: Altamont filmen: Erik Johnsen | PLAYBOARD

  2. Pingback: cable tv Surprise

  3. Pingback: Scott Leef

  4. Pingback: Wai Youngren

Legg igjen en kommentar

Arkiv

Kategorier:

Bli abonnent

Playboard er brettfolkets eget organ. Vi er et blad for, av og med skatere, snowboardere og surfere.

1 år kun kr 279,-

TWITTER

INSTAGRAM

Tag bildene dine med #playboard for å få bildene dine her du også!

SOCIAL

Siste fra forum

Post footage av deg selv!
06 Oct 2014 19:36
Hvem tror du at du er? (Igrunn en hyggelig tråd der man presenterer seg)
15 Aug 2014 10:33
Gammalt og slapt oppmøte på forumet ass
16 Jun 2014 11:39
Sko-snakk
10 Jun 2014 16:52
Parken i Hemsedal
28 Feb 2014 14:08
Pudder brett?
17 Feb 2014 20:03
Hvilket Burton?
12 Feb 2014 23:21
Skate spots Fredrikstad
12 Feb 2014 09:51
NIKE Never Not .. eller
26 Nov 2013 14:53
Playboard Forumspørsmål - Michael Sommer
12 Nov 2013 19:36